Morgondagens användare är redan dagens användare

För första gången i hemelektronikens korta historia delar vi nu teknik med våra barn i våra hem. Mellan generationerna använder vi nu samma teknik och vi har samma förutsättningar att konsumera media. Minns hur det var när du själv var liten. Hur många gånger fick du låna familjens kamera från det att du var 1 år till 10 år? Troligen inte så många gånger. Samma med annan teknik som teve, musikanläggningar osv. Ofta var det betydande investeringar som bara hanterades av de vuxna.

Idag är teknik relativt billigt och framförallt intuitiv att använda vilket gör att en treåring redan har tagit 1000-tals kort med familjens digitalkamera, mer eller mindre är självgående med surfplattan och enkelt navigerar bland barnprogrammen på SVT-play och ser korta klipp på Youtube. 95 % av 11-åringarna har en egen mobil. Idag är det inte barnen som frågar om de får låna datorn hemma utan föräldrarna som frågar barnen om de får låna surfplattan.

När dagens barn och unga är självgående på samma teknik och tjänster som vuxna använder ställer det höga krav på de digitala tjänster du tar fram.  Därför att  morgondagens användare redan är dagens användare.

En kommentar till “Morgondagens användare är redan dagens användare”

Lämna ett svar