Vad blir det för väder till helgen?

32 % av alla användare av smarta mobiler lär kunna svara på den frågan hyfsat omgående.  Forrester Research twittrade  nyligen ut ny statistik kring vilka app-kategorier som har används mest den senaste månaden i EU. Väder som sagt 32 %, följt av sociala-appar med 27 %, spel 26 %, navigation 22 %, music 21 % osv.

Väder upphör aldrig att fascinera oss verkar det som. Och med en dator i fickan kan vi ta reda på väderprognosen när vi vill.

Så, ska man göra väder-appar för att nå framgång? Det är intressant att se hur app-utvecklingen har mognat och mer matchar befintliga behov och beteenden till skillnad från de tidigare åren runt iPhonens intåg då vi fick se prov på appar som mer utmanande mediet än användaren. De appar som är populära idag svarar ofta upp till våra befintliga behov: jag vill se väderprognosen, jag vill kommunicera med en vän, jag vill spela ett spel, jag vill navigera från punkt a på kartan till punkt b, jag vill lyssna på musik, osv.

Sällan introducerar ny teknik nya behov. Framgångsrika tjänster i längden är de som siktar in sig på att lösa användarnas befintliga behov. Så när du affärsutvecklar, studera omvärlden, dina kunder och användare och fundera på vilka existerade behov och beteenden du kan hjälpa till att lösa. Intresset för väder verkar vara ett.

Lämna ett svar